FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Заходи щодо проведення тижня превентивної роботи з проблем протидії торгівлі людьми

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів. Започаткування ефективного міжнародного механізму було закладено у 1949 році Генеральною Асамблеєю ООН шляхом прийняття Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і експлуатацією проституції третіми особами, яка набрала чинності в Україні 15 лютого 1955 року.

Відповідно до плану заходів від 09.10.2015 року з питань протидії торгівлі людьми на ІVквартал 2015 року в навчальних закладах Шацького району організовано тиждень превентивної роботи з протидії торгівлі людьми та експлуатації і жорстокого поводження з дітьми, презентацію із проблематики торгівлі людьми для працівників закладів освіти та батьків, конкурс малюнків з даної теми, показ документального фільму «Життя на продаж». Заходи проходили з 09.11 по 13.11.2015р. (Додаток 1).

У школах району проводиться інформаційно-просвітницька робота щодо підвищення обізнаності учнів з проблем протидії торгівлі людьми (шляхом розповсюдження флаєрів, буклетів, пам'яток, проведення профілактичних тренінгів, відеолекторіїв, інтерактивних дискусій). Було проведено тематичне засідання психологічної служби району з проблем торгівлі людьми.

Кiлькiсть переглядiв: 299

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.